Ha nem akarjuk hétvégén egész délelőttünket a konyhában tölteni, akkor jó választási lehetőség ez az étel, ráadásul a többféle zöldség miatt egészséges is. Padlizsánt, kelbimbót és gombát ritkán párosítunk egy ételben - most erre teszünk egy próbát.
A hozzávalók 4 személyre: 5 szelet tarja, közepes méretű krumpli 5 db, csiperkegomba, 5 db, padlizsán 1db, kelbimbó 8 db.
Az öntöttvas edényben zsiradékon egy fej hagymát dinszteltem, rátettem a zöldségeket vegyesen és pár percig pirítottam. Erre kerültek a hússzeletek, amelyeket besóztam, borsoztam, provanszi fűszerkeverékkel meghintettem, megszórtam egy kis friss zsályával és jól bekentem préselt fokhagymával, ami a tarja jó barátja. Az edényt félig felöntöttem vízzel és az előmelegített sütőbe raktam saját fedőjével lefedve.
Egy órán át párolódott, amikor a próba során tökéletesen puhának ítéltem a húst.
Harmonikusan összeértek az ízek, a kelbimbó, a gomba és a krumpli remekül kiegészítette a húst, a padlizsán inkább a szószban érvényesült, mivel nagyon hamar megpuhul.
Ez a cikk a háromszázadik a hat éve működő Lepcsánkparty blogon. Köszönjük az eddigi figyelmet, igyekszünk a továbbiakban is változatos posztokkal jelentkezni. A Facebookon is követhetitek a Lepcsánkpartyt.